Tages2

Hej!  Välkommen till TAGES nya webbsida 2020

Kommentarer från vänner och medarbetare från det att Tages blev ”TAGES” med hela Sverige. Genombrottet kom i samband med Västkustens Beatles den 17 Augusti 1964, som blev  det riktiga startskottet på en fantastisk karriär sällan skådad.

Tages | Sveriges bästa Popband alla tider!
Välkomna! Henrik Hagberg |  Nonprofit website

Hans Sidén

Minns när jag 1966 var på restaurang Valand i Göteborg med Tages när det här med långt hår störde alla lite äldre män. En kostymnisse, typ bilhandlare skulle göra sej rolig när en orkester började spela och gick fram och låtsades bjuda upp Göran Lagerberg, men när Göran reste sej med öppna armar, försvann ”bilhandlaren” snabbt och förskräckt. Hans Sidén alltid med en stor kärlek till TAGES och Göteborgs popen. Hans hade många järn i elden , här en del av detta, reporter, fotograf, författare, låtskrivare, ja listan kan bli lång. 

Roger Lindqvist

Det var ju i TV:n som jag först såg Tages. 1965 kom Tages till Piteå då var jag endast 8 år gammal. Men jag var avundsjuk på min kusin som var med den där kvällen på Perudden. Det fanns en bild dagen därpå i lokaltidningen där min kusin syntes digga Tages till 100%. Det kuriosa i sammanhanget är att pressfotografen som tog bilden är idag min äldsta sons svärfar.

Roger Lindqvist, Pop-bloggare och Musiker.

Henrik Hagberg

God vän med Tagarna och granne i Änggården sedan 1961 med familjen Töpel. Idén föddes efter det att jag satt samman en webbsida med vårt eget ungdomsband Fabians.seVi hade nära kontakt med Tages från 1964 och framåt, inte minst då Björn Töpel var med i Fabians. Tages ställde alltid upp till 100 %, om och när vi behövde hjälp. Björn jobbade med Tages från 1967 och jag själv under en del av 1968 till mitten av 1969. Det finns så många underbara och roliga minnen, mer om detta vid ett annat tillfälle.

Allt detta kunde lika gärna ha försvunnit ur historian men jag bestämde mig för att försöka samla
så mycket material som möjligt, så att kommande generationer får ta del av Tages historia!

Välkomna

Henrik Hagberg
Ide, författare & administration

Övriga Samarbetspartner
Kamerareportage Bildbyrå i Göteborg AB

Svenskpophistoria med mängder av samlad Pophistoria
Svenskpophistoria.se/tages

Spanska Kollegor
Información y opinión independiente sobre Cine, música rock y literatura.
alohacriticon.com/Tages

Spansk musiksida