FOTON

Tages foton från 1963 till 1970 

Tages unika och Ikoniska foton, inte lätt men skam den som ger sig.
Till min hjälp har jag haft många professionella fotografer, och privatpersoner.
Ett stort tack till er alla.

Lennart Lundin

Granne med Anders och Björn Töpel på Storängsgatan 6 i Änggården, tog många unika bilder på Tages, de flesta från 1963 -1965. När jag kontaktade Lennart, som även hade fotograferat mitt eget band Fabians, så blev det överraskning på överraskning.
Först fann Lennart ca 100 foton från Fabians 1965 och sedan en massa foton med Tages från 1963 och framåt, foton tagna hemma hos Anders Töpel och från Dagens Hushåll på Svenska Mässan
den 13 september 1964.
Lennart var den som först fotograferade Tages, med sina unika foton.
Och han sparade alla! Tack kära Lennart.

Hans Sidén

Hans  Sidén, född 12 oktober 1935 i Sundsvall  är en svensk journalist och författare. Sidén, som är uppvuxen i Gårda i Göteborg, var frilansande film och popskribent på Göteborgs-Posten från 1959.  Hans har bidragit med enormt många foton, varav en många aldrig visade förr.
Det Hans inte vet om Göteborgs poppen är inte värt att veta. Hans bevakade alla popgalor och event, och resultatet är alla dessa foton från Popsan, Popgala MFF stadion, resan med Tages till Stockholm 1965 som några exempel. Hans skrev boken: 60-talspop i Göteborg: ”Tages Cue och jag och du”, som gavs ut 2005.

Bengt af Geijerstam

Många fina bildserier från bland annat Stockholm med tuffa hamnmotiv 1966 -1968 samt studie foton. Bengt gjorde jobb för poptidningar som exempelvis Idol Nytt. Bengt af Geijerstam började med uppdrag i pop- och musikvärlden och gjorde skivomslag för olika band till exempel Stevie Winwoods grupp Traffic.
Efter poptiden följde en mängd reportage i kultursektorn för Veckojournalen, sedermera Månadsjournalen.
1967 började ett samarbete med tidningen Vi som varade till 2004.
Bengt beskrivs ofta som fotografen med hela världen som arbetsfält – och med ljuset och formen som främsta inspiration.

 

Jørgen Angel

Jørgen Angel født 1951 i København – med foton af rockmusikere som speciale.
Flere af hans fotografier har været på forsiden af musikmagasiner.
Jørgen Angel har med sine fotografier dokumenteret hippiekulturen i bl.a. Fælledparken i København, de tidlige Roskilde Festivaler og Thylejren i 1970.
Från Danmark med foton mellan 1966 -1968 från Teen Club Gladsaxe Köpenhamn, Tivoli och andra klubbar. Jørgen Angel, är den största pop fotografen i Danmark och du kan se hanns verk på:
www.angel.dk

Hans Chriss Hörberg

Foton med förevigade minnen från Gulskive Galan på Rondo, Tages första Guldskiva. Hans var ensam om att filma Tages den 5 September 1964 från Stjärnscenen på Liseberg där 12-15.000 fans hade samlats. Tages avbröts för att ingen skulle komma till skada. Efter en paus fortsatte Streaplers och Jackpots, och det hela lugnade ner sig.
”Historiskt | Unikt | Ikoniskt”

Övriga Samarbetspartners.
Kamerareportage Bildbyrå i Göteborg AB
kamerareportage.se
Bildbyrån Kamerareportage startade 1967 och är Västsveriges största bildbyrå med tusentals foton.
Vi arkiverar, producerar, distribuerar och säljer redaktionella och kommersiella bilder